Головна Новини Зірки персона Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО)

Відомий англійський андеграундовий художник стріт-арту Бенксі підтвердив інформацію про те, що він перебував на території нашої країни та створював нові роботи на вулицях українських міст.

15 листопада 2022, 14:05
Поділіться публікацією:

Анонімний вуличний художник, який відомий під псевдонімом Бенксі, створив сім унікальних муралів у різних місцях України. Він підтвердив той факт, що його авторству належать малюнки на вулицях Києва, передмісті Ірпеня та у Бородянці.

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО)

Нові мурали Бенксі в Україні

Про це повідомляє авторитетне видання Art Newspaper.

Так, чутки про те, що анонімний художник Бенксі може перебувати на території України, з'явилися після того, як минулого тижня на вулицях різних міст були помічені роботи, виконані в його неповторному "трафаретному" стилі.

На одному з малюнків зображено чоловіка, який віддалено схожий на президента РФ Володимира Путіна, якого під час спарингу по дзюдо кидає на підлогу маленький хлопчик. Варто зазначити, що Путін має чорний пояс у цьому виді спорту.

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 2

Друга робота зображує двох дітей, які використовують металевого протитанкового "їжака" як гойдалки. Цей малюнок був помічений практично у самому центрі Києва.

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 3

Третя робота Бенксі була виявлена на руїнах підірваної багатоповерхової будівлі. Мурал зображує гімнастку, яка у спортивному купальнику виконує стійку на обох руках.

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 4

Бенкс підтвердив, що автором цих робіт є саме він. Також художник заявив, що його пензлю належить ще чотири роботи, серед яких: бородатий чоловік, який приймає ванну та чухає собі щіткою спину; жінка в халаті та протигазі, яка тримає в руках яскраво-червоний вогнегасник; гімнастка, яка виконує вправу зі стрічкою та вуличне графіті із зображенням чоловічого дітородного органу, яке автор "перетворив" на ядерну боєголовку, завантажену на кузов броньованої вантажівки.

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 5

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 6

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 7

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 8

Цікаво, що нові мурали, які Бенксі створив на території України – це його перші публічні роботи більш ніж за рік.

Раніше митець переказав понад 106 тисяч доларів на рахунок київської лікарні "Охматдит", які вдалося виручити під час продажу на аукціоні репродукції одного з його найвідоміших антивоєнних творів — "Солдати CND".

Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО) - фото 9

Для довідки: Бенксі/Banksy – це псевдонім відомого англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста та режисера, особу якого не встановлено. Його витвори мистецтва коштують дуже дорого і продаються за нечувані суми на багатьох світових аукціонах. Справжнє ім'я та походження Бенксі невідомі, а навколо його біографії у суспільстві ведеться багато суперечок.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вийшов дебютний трейлер бойовика "Джон Вік — 4". Довгоочікуване продовження серії епічних бойовиків про супер-кілера на прізвисько Баба-Яга має вийти на екрани 24 березня 2023 року.

Читайте також: Українська актриса зіграла весілля із режисером Зоєю Лактіоновою: подробиці.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини