Головна Новини Зірки персона Помер соліст популярного ВІА «Пісняри»: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер соліст популярного ВІА «Пісняри»: названо причину

За словами колег, Борткевич міг би прожити довше, якби стежив за своїм здоров'ям

13 квітня 2021, 15:38 comments1467
Поділіться публікацією:

Старше покоління українців явно засмутиться, дізнавшись про смерть одного з найталановитіших солістів свого часу, учасника вокально-інструментального ансамблю "Пісняри" Леоніда Борткевича. Про трагедію повідомили у Facebook-спільноті, присвяченій творчості групи.

Помер соліст популярного ВІА «Пісняри»: названо причину

Леонід Борткевич. Фото з відкритих джерел

Хіти, які виконував білорус Борткевич, живі й досі. Багато хто знає тексти його композицій "Журавли", "Березовый сок" або "Александрина". Однак Леонід Борткевич не був постійним учасником "Піснярів", хоча й до останнього залишався творчою людиною.

До складу відомого ВІА співак увійшов понад півстоліття тому — у 1970 році. Однак вже через 10 років йому довелося вибирати між пісенною кар'єрою і навчанням в університеті. Вибравши останнє, він покинув ансамбль і намагався виступати сольно.

Тривалий час Борткевич проживав у Штатах, але наприкінці 90-х з особистих причин переїхав назад до рідної Білорусі. Потім було повернення у "Пісняри". У 2003 році після раптової кончини Володимира Мулявіна Леоніду Борткевичу пророкували лідерство в колективі. Однак керівництво над "Піснярами" отримав інший соліст групи — Валерій Скорожонок. Це і стало причиною остаточного розриву Борткевича з колективом.

Помер соліст популярного ВІА «Пісняри»: названо причину - фото 2
Помер соліст популярного ВІА «Пісняри»: названо причину - фото 3
Помер соліст популярного ВІА «Пісняри»: названо причину - фото 4

Однак "Пісняри" були йому настільки близькі, що він створив однойменний колектив. До нього приєдналося ще кілька колишніх колег, і вони будували успішну кар'єру, гастролюючи зі старими хітами. Після розпаду і цього ВІА у 2009 році Борткевич зробив ще одну спробу відродити ансамбль.

За словами його колишнього партнера по сцені, вже згаданого Валерія Скорожонка, Леонід Борткевич був відданий творчості. А ось за станом власного здоров'я особливо не стежив. Саме тому і помер через ускладнення, викликані цукровим діабетом. До свого 72 дня народження артист не дожив трохи більше ніж місяць.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про смерть легендарної радянської актриси, яка запам'яталася глядачам за роллю в культовій комедії "Діамантова рука".

Також на порталі ви можете прочитати про причини загибелі відомого американського актора, який зіграв у серіалі "Клан Сопрано".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини