Головна Новини Зірки шоу бізнес Чому порнозірки помирають, так часто
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому порнозірки помирають, так часто

Темна сторона порнографії з самогубствами, передозуваннями та нестримної сексуальної експлуатації.

16 червня 2024, 07:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Завдяки шансу заробити тисячі доларів за відео, порноіндустрія здається привабливою та перспективою кар’єрою для деяких людей, але вона має свій темний та смертоносний бік. Лише за останні три роки померло понад 10 порноакторок. А за останні два десятиліття кількість смертей перевершила цифру у 100 загиблих, більшості з яких не досягли 40 років. Однак, чому порнозірки помирають так часто.

Чому порнозірки помирають, так часто

Порнозірки, які померли за останні кілька років. Фото з відкритих джерел

У грудні 2023 року від передозування наркотиками померла 36-річна порноакторка Софі Андерсон. У січні 2024 року наклала на себе руки 24-річна акторка фільмів для дорослих Тайна Філдс, а через місяць ще одна 36-річна колишня порнозірка Кегні Лінн Картер вбила себе вогнепальною зброєю.

Насильство в порноіндустрії

 Чому порнозірки помирають, так часто - фото 2

Порноакторка Огест Еймс наклала на себе руки після цькування

Як вказує психоаналітик Стів Маккеоун багато молодих жінок, які приходять в порноіндустрію не підозрюють, що цей бізнес рясніє зловживаннями та насильством.

"Майже 90% жінок у секс-індустрії сказали, що хотіли втекти, але не мали інших засобів для виживання. Також вони пережили посттравматичний стресовий розлад у майже 70%, який еквівалентних до того, що отримують ветерани бойових дій", — говорить Маккеоун.

Ці слова підтверджуються дослідженнями вчених Університету Арканзасу, які проаналізували порноролики та виявили, що 88,2% з них містять сцени фізичної агресії та ще 48,7% мають вербальну агресію.

Докторка Гейл Дайнс з організації Culture Reframed зазначає, що навіть підписаний контракт з порноакторкою не завжди означає, що жінки готові до того, що стається на знімальному майданчику, де сцени іноді можуть виходити далеко за межі того, на що вони домовилися. За її словами, багато молодих порнозірок думають, що стануть такими ж відомими як "королева порноіндустрії" Дженна Джеймсон, проте жінки зазвичай не готові до насильства.

"Це був поступовий прогрес жорстокого поводження, який розширив мої межі, поки я не почала займатися дуже жорстоким сексом із дедалі більшою кількістю людей одночасно. Часто їм доводилося припиняти зйомки, тому що я стікала кров’ю, вони очищали кров і продовжували", — розповіла колишня порноакторка, на ім'я Мері.

24-річна перуанська порноакторка Тайна Філдс перед смертю повідомила у соцмережах, що зазнала "дуже сильного" сексуального насильства, коли починала кар’єру в порно. За її словами, багато людей, які уклали з нею контракт, вважали, що "зможуть робити зі мною, що хочуть". Згодом дівчину знайшли мертвою у її будинку, а поліція з’ясувала, що вона загинула прийнявши отруту.

За словами колишньої порнозірки Ели Дарлінг актрисам платять від 500 до 700 доларів за секс з іншою дівчиною та до 1000 доларів за сцену з хлопцем. Проте сума може подвоїтися чи потроїтися, якщо порноактрока буде мати кількох партнерів одночасно, або братиме участь в анальному груповому сексі чи чомусь більш екстремальному.

Наркотики в порноіндустрії

Чому порнозірки помирають, так часто - фото 3

Порноакторка Джесі Джейн померла після передозування 

Колишня порноакторка Джерсі Джаксін розповідає, що її колеги намагаючись справитись зі своїми психологічними проблемами починають вживати наркотики, які поширені в порноіндустрії.

"Хлопці б’ють вас по обличчю. Вас розривають. Ваші нутрощі можуть вийти з вас. Це триває нескінченно. На вас дивляться як на об’єкт, а не як на людину. Люди вживають наркотики, тому що не можуть впоратися з тим, як з ними поводяться", — говорить Джаксін.

Згідно з дослідженням Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі (UCLA) 58,7% порноакторів та порноакторок вживають марихуану, п’ята частина з них приймають кокаїн та екстезі, а ще 20% використовували ксанакс – препарат, що належить до групи транквілізаторів, який застосовують для лікування тривожних розладів, панічних атак або безсоння. Крім того, третина порноакторів зізналась, що вживала наркотики протягом останніх трьох місяців.

Конкуренція в порно

 Чому порнозірки помирають, так часто - фото 4

Порнозірка Кегні Лінн Картер вбила себе за допомогою дробовика

Ще однією проблемою порноакторів виявився режим роботи, який більше схожа на фриланс. Акторки чекають на дзвінок від менеджера, який повідомить їм про нові зйомки. Як розповідає порноакторка Ела Дарлінг молодим дівчатам частіше телефонують, тоді як про жінок за 35 років практично забувають. 

"Це не те, що ти можеш перестати бути порнозіркою і стати вчителем. А незайнятість може призвести до поганих речей", – пояснює Дарлінг.

З цим погоджується ще одна спеціалістка з розваг для дорослих Кармен Валентина. За її словами, порно нічим не відрізняється від того, щоб бути звичайною кінозіркою, де потрібно покладатися на імідж. Проте, за її словами, коли тобі не дзвонять, то ти почуваєшся подавлено.

"Це кар’єра, де ви повинні покладатися на свою зовнішність. Коли ти молода і гарна, ти думаєш, що це триватиме вічно, але коли це не так, тобі потрібно використовувати свою внутрішню силу", — наголошує Валентина.

Попри те, що не всі порноакторки є жертвами насильства, а сама індустрія намагається боротись з існуючими проблемами, зірки фільмів для дорослих продовжують помирати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про популярну порноакторку Емілі Вілліс, яка потрапила у кому під час лікування в реабілітаційному центрі.

Також "Коментарі" писали, що українська порноакторка Джозефіна Джексон розповіла, скільки вона заробляє в порноіндустрії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини